sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

kaks kivaa päivää!

 Nyt alkaa vihdoin oleen vähä kevät fiilis! Eilen aattelin et johan on kumma, kun pääsiäinen on, niin repästään ja meen ratsastaan hupparilla. Ja no en kuollut! Eikä ollut ees kylmä!
 Lähdin heti aamusta. Eka kun menin pellolle pääsin kävelee kierroksen ja sitten jouduin palaamaan tallille hakeen aurinkolasit.. Aape oli ihan ihmeissään, kun ei vielä mentykään karsinaan vaikka tallille tultiin, ja vielä hypättiin selästäkin alas.
 Noh tehtiin voltteja, pysähdyksiä ja peruutuksia. Päästiin ravailemaan volttien ja pysähdysten kera. Yht äkkiä huomasin, että puhelin oli ponnahtanut taskusta.. Vetoketju oli jotenkin auennut.
 Näin puhelimen selästä käsin, ja ei muuta kuin pois selästä ja puhelinta noukkimaan. Yritin ensimmäisen kerran Aapen kanssa kiivetä satulaan ilman jakkaraa! Ja jos olisin uskonut itseeni olisin päässyt! Oli niin lähellä! Mutta sitten kun yritin uusiksi, Aape ei ilmeisesti enää pullistellut ja olisin tarvinnut jonkun pitämään vastaan toiselta puolen! Jonkin aikaa yritin ja luovutin.
 Kävelin Aapen kanssa tienvarteen ja löysin onneksi kantavan penkan ja sain Aapen siihen. Kun olin ponnistamassa, penkka sortui alta... ;___; Uusi yritys vierestä ja hoplaa jälleen satulassa!
 Vähän vielä käyntiä volttien kera ja raviin. Otin muutaman kerran harjoitusravissa pysähdyksen ja peruutuksen ja siitä suoraan harjoitusraviin ja onnistuikin ihan mukavasti molempiin suuntiin! :)
 Toisen suuntaan samat ja laukat! Laukkakin sujui tosi tosi tosi hyvin! Oli ihan mahtavaa! Ja ratsastinkin tosi kauan.. :D Varmaan puolitoista tuntia, mutta kuitenkin suht rennosti, eikä Aape nyt aivan märkä ollut!
 Loimi selkään ja ponit aurinkoiseen kevät säähän!
 Tänään Jennin piti tulla pitämään tuntia, mutta hänelle tuli jokin este. :( Tänään viime yön unen innoittamana siivosin huonettani oikein urakalla, jos siitä vielä jonain päivänä saisi oikeasti huoneen! Ja yli kuusi tuntia tuli sitä siivottua. Tallinkin siivosin oikein kunnolla. Kaikki vesiastiat puhtaaksi, uusia puruja paljon, "lattiapinnat" lakastuksi, tms.
 Lähdin aika myöhään vasta ratsastamaan auringonlaskun aikaan. Oli kyllä ihan hieno mennä! Mentiin tuo aikas lyhyt lenksu, mitä käppäiltiin silloin kun Aape sai ähkyn.
 Aapen alkuaikoina se oli sen lenkin jälkeen jo hikinen ja se ei jaksanut laukata yhtä piitkää loivaa ylämäkeä, mutta nyt poniherra laukkaa edeltävän suoran ja mäen kokonaan ylös ilman mitään ongelmia!
 Ravailtiin aika paljon ja otettiin vain pari pidempää laukka pitkää. Oli tosi hieno kerta tämäkin, vaikka Aape olikin aika vauhtia pinkeenä aluksi. Aape ei oikeastaan ollut edes hikinen, vain vähän nihkeä lavan kohdalta!
 Iltaruuat molempien ponien ilta"hellimiset" ja sisälle ja huonetta siivoamaan! Mitäköhän vielä tämä kevät tuo tullessaan, kun olen siivoaankiin innostunut...? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti